adventskalender på studs

Det blir en adventskalender här i år! Jag hade funderat lite på det redan för en tid sedan och så såg jag att Sara la upp grunden för en kalender i fb-gruppen ”Vägen till toppform”. Bra när man tänker lika, men Sara hann absolut först. Inget som hindrar att det finns en adventskalender här också, eller hur!

På Studs kalender går ut på att göra december till en riktig må-bra månad. Det gör vi såhär, tillsammans:

  • Ett träningstips per dag, på samma vis som Sara gör.
  • Adventsutlottningar – premiär hos mig och det allra bästaste är att min blogg är så pyttig att vinstchansen blir ENORM!! haha! Å, det finns några riktigt fina saker som jag fått att lotta ut. Missa inte det!
  • Klara-julen-med-förståndet-i-behåll tips: Mina favoritrecept, kanske lite julklappstips, ett och annat rim. Lite sånt.

Vi börjar 1.12. Känns som ett bra startdatum för en adventskalender. Men, ni får ett bonustips här i slutet av november. Om man har en egen adventskalender till barnen, en såndär som ska fyllas med grunk under 24 dagar, så är man förmodligen rätt så uppgiven och slut i huvet just nu. Man vill inte hänga godis i 24 luckor, man vill inte köpa 24 olika leksaker som ingen ändå leker med och man har inte 24 andra fiffiga idéer. Såhär gör jag i år:

Jag tänker skriva ner 24 olika sorters träning och övningar som hela familjen kan göra tillsammans. Kanske ”10 min jogg”, ”20 upphopp”, ”10 varv runt huset” och sånt. Lapparna fäster jag sen i kalendern och på vissa dagar finns även en liten skumtomte eller en rolig historia eller en gåta eller presentkort på en stunds ryggkillande. Såna saker. Mindre konsumtion, mer tid tillsammans och framförallt en piggare december!!

förra årets hemmabygge plockas fram i år igen. Små tändsticksaskar rymmer gåtor, historier, träningsuppgifter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s