Friday salad

Våra matfredagar blir ofta ganska oplanerade. Energin är slut och det sista man vill tänka på är ”vadskaviätatillmiddag?”. Vi brukar därför göra en sallad – det är enkelt, det är lagom mättande och det är alltid väldigt gott.

Den här kräver inget recept, men den är god ändå …

Skala och klyfta fina rödbetor. Vänd i lite olivolja och baka i ugn på 225 grader, det tar ca 20 minuter – de ska fortfarande vara lite tuggiga. Flingsalta. Lägg skivor av getost på plåten, antingen som den är eller på en bit gott bröd. Grilla på 250 grader tills osten just har smält.

Riv lite olika sorters sallad i bitar (ekblad, maché etc), lägg rödbetor och getost ovanpå, fördela lite kapris över grönsakerna och gärna lite pumpafrökärnor. De kan man faktiskt rosta lite i torr stekpanna, de börjar poppa lite när de är färdiga och blir suveräna med lite salt på.

Balsamvinäger eller en balsamico sirap ovanpå!

Fredagen är räddad.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s