MAT

Här kommer det att finnas bilder och enklare recept på sådant som jag gillar – antingen som jag lagat själv eller sånt som jag har snubblat över någon annanstans. Kika under rubriken MAT, kanske hittar du nåt som låter intressant?

Som smakprov kan vi ju börja med en förrätt som blev väldigt god.

Rödbetscarpaccio med getostcreme

1-1.5 rödbeta per person, getost, creme fraiche, valnötter, honung, machésallad, olivolja.

Koka runda, fina rödbetor ca 10-15 min (med skal) tills de blir något mjuka. Viktigt att det finns tuggmotstånd kvar! Skölj med kallt vatten, låt dem ligga och svalna och skala dem sen med händerna eller med en liten kniv. Ju jämnare yta desto finare carpaccio. Rosta valnötter i torr stekpanna, häll på lite honung och låt det puttra lite. Häll över på ett bakplåtspapper och låt stelna, valnötterna blir karamelliga. Blanda en getostcreme av mosad getost, creme fraiche (17% eller fullfett) plus lite salt. Låt den stå i kylen en stund så blir den lite fastare i konsistensen. Skiva rödbetorna tunt, lägg dem fint på tallrikar. Lägg upp getostcremen i äggform (om man nu klarar av det …) eller i små högar på rödbetsskivorna. Dekorera med valnötter, machésallad och ringla över olivolja.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s