Matiga muffins

Muffins behöver inte alltid vara söta – det är gott även med den neutrala varianten. Det är också ganska mycket nyttigare … Ett bra mellanmål för barnen!

Jag har gjort den här varianten också med lite apelsinjuice – då byter man bara ut en del av matfettet mot juice (ca 1 dl) och kör samma i övrigt. De blir lite sötare då – man får prova sig fram. Man kan också använda hälften morot och hälften riven squash, det blir väldigt bra.

10-12 stycken

  • 1 stor morot
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl olja eller flytande margarin
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • solrosfrön

Skala och riv moroten (man kan ta mer om man vill, se hur smeten känns på slutet). Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa (med vanlig ballongvisp, elvisp behövs inte) ihop ägg, matfett och yoghurt – sen i med moroten. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda runt. Fyll stadiga (typ amerikanska) muffinsformar till max 2/3, strö solrosfrön ovanpå  och grädda i 200 grader, 20 minuter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s