plättlätt

Jag älskar pannkakor och plättar och ugnspannkaka och crépes. Allt i den vägen. Provar därför gärna nya varianter och den här var, trots avsaknad av mjöl, faktiskt riktigt god.

2 portioner

250 g keso eller kesella

2 ägg

2 msk fiberhusk (absolut max)

lite salt

kokosfett eller smör att steka i

Mixa ägg och keso (om man tar kesella räcker det att vispa ihop). Blanda ner fiberhusken och vispa ordentligt. Smeten ska INTE stå och vänta, den blir hård då, så man får vara lite snabb i vändningarna. Smält fettet och klicka ut plättar i en stekpanna, platta ut dem med stekspaden, stek tills de fått fin färg och vänd sen. Sänk värmen och låt stå en stund.

Passar bra som söta eller salta plättar. En portion ger ca 4 plättar och är alldeles tillräckligt som lunch även för en plätt-lover som jag.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s