Fröigaste knäcket

Eftersom jag gillar knäckebröd med frön, så var jag ju tvungen att testa det här receptet. Det är glutenfritt och LCHF, om någon är intresserad av det. Receptet kommer från Birgitta Höglunds Mat.

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön (jag hade inte så mycket, ökade på mängden linfrö istället och så hällde jag i 1 dl pumpafrö också)
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak (jag tog ca 1 msk, det blev också bra)
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

Förvaras torrt och svalt, annars blir det lätt mjukt.

 

 

 

Lämna en kommentar