flaff … fala … falafel!

Såhär ska man ju INTE göra – lägga upp recept och sen inse att termiterna som omnämnts i förra inlägget åt upp allting före jag hann ta en bild. Ni får helt enkelt bara lita på att det var riktigt, riktigt gott – både för stora och små.

Den här falafeln uppfyller alla önskemål på ekologiskt och vegetariskt och glutenfritt blir det om man skippar pitabrödet.

Såhär gjorde jag, till en hungrig familj på 4. Det blev 3 bollar över …

2 paket (a 250 g) färdigkokta kikärter

1 boll vitlök

en sväng olivolja, salt och spiskummin

Mixa ovanstående till en slät massa. Tillsätt sen 1 stor finriven morot, 1 finhackad salladslök och knappt 2 msk pressad citron. Rör ner ca 1 dl mandelmjöl.

Man får kolla så att konsistensen blir bra, om det är för löst så blir det bara mos i pannan. Jag gjorde små bollar som jag plattade till lite – lättare att steka. Jag använde en neutral solrosolja och stekte på mellantemperatur, de ska hinna bli lite frasiga på ytan utan att de tar färg för fort.

Servera med god sallad med avocado och paprika, varma pitabröd, yoghurtsås och extra grönsaker i form av kokt broccoli, kanske?

Grymt gott. Tyckte alla.

Här borde det då vara en bild på jättegod falafel. Men nej.

Annonser

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s