okej besked

Det är intressant när man går till privatläkare – allt händer så snabbt. Jag har för det mesta varit väldigt nöjd med vanliga vården där vi bor, men om man vet att man har ett idrottsrelaterat problem så är det en lång väg att vandra, från första besök på vårdcentral till remiss och väntan – och inte ger de röntgen hur som helst. Jag drar mig för att betala räkningen för privat vård, men ibland får man bara bita ihop. Som den här gången.

Jag gick till specialisten i tisdags och igår låg jag i magnetröntgenapparaten och lyssnade på pip och burr. Det var en lightversion där man ex inte ser sprickor på menisken men herr Specialist ansåg det orimligt att det skulle vara nåt sånt. Några timmar senare ringde han och berättade att det var goda nyheter – inga synliga skador, utan gissningen är att mina hamstrings på båda sidor har blivit så spända att det påverkar knäna. Well, vi får väl se – jag är nu ordinerad löpvila 2-3 veckor plus intensiv stretch för baksida lår och höfter. Hej yogakortet. Hej cykeln. Hej skumrullen. Om det inte blir bättre på tre veckor så ska jag återkomma.

Nu känns det lite snopet att jag röntgade. Hejdå 200 euro. Men kanske var det bra, om det varit en skada som krävt mer ingrepp så hade det kunnat bli långvarigt om jag inte tagit hand om det. Svårt att veta.

Idag alltså stretchstretchstretch, några dagar på landet med sol och bröllopsdag och sen tillbaka till vardagen.

Tack för all omtanke och varma ord, ni är för goa.

old_yoga2_HA_Hamburg_Ha_497399c

Annonser

3 kommentarer

  1. Jag har haft ”diffusa knäproblem” i omgångar, senast efter att jag fick barn. Baksidan knäckte definitivt koden för mig (inkl rumpan och bäckenbotten). Stram höftböjare samt baksida stretchas, bäckenbotten aktiveras aktivt och rumpa + hamstring stärks = mindre problem för mig. Hoppas du blir bättre snart!

  2. Trevligt med ett positivt besked! Kan man hålla igång så tappar man ju inte så mycket under två veckors vila från löpningen. Min fotled är fortfarande svullen efter Ångaloppet för en vecka sedan och jag funderar också på att röntga, om inte annat så för att veta hur man skall planera inför hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s