så blev det sommar

Söndag, sen kväll och tröttheten är total. Frisk luft, sommarsol och värmegrader – kan få vem som helst trött. Kombinera med 26 km långrunda igår, tungt trädgårdsarbete i två dagar och en lång solig dag på Sjundeåcupen (handbollsturnering utomhus) så blir det lite solstingsvarning. Ah, glömde detoxen … kanske den som gör att jag mår som ett russin just nu.

Detox är intressant. Jag har aldrig gjort det förut och skeptiker som jag är så läser jag inte så värst mycket in i det hela, men att få rensa bort skräp och slaggprodukter ur kroppen för att bli PIGGARE, det kändes som en bra grej. Plus att man får färdiglagad mat. Helt underbart. Jag har verkligen inte behövt gå hungrig, tvärtom nästan – det var bara de två första dagarna som kändes lite knepiga när jag inte riktigt kunde stoppa vad som helst i munnen när jag ville och då kändes det lite snopet, men hungrig? nä. Smakerna påminner om varandra eftersom det är liknande ingredienser framförallt i mellanmålen, men jag har tyckt om allt utom det där MSM-pulvret som jag helt skippat – och dagens frukost funkade faktiskt inte heller. Men lunchsoppan! Thaisoppa med råris och härliga goda shiitakesvampar. Otroligt gott. Ser fram emot veckan och räknar med att vara rackarns pigg på fredag när det hela avslutas. Bring it on, liksom!!

Jag la till mer mat i fredags och skärpte mig på vattenfronten, min ovana trogen har jag ju glömt att dricka. När vi sen skulle ge oss ut på en riktigt lång runda på lördagen mådde jag allt annat än topp, men konstigt nog funkade det rätt okej. Lite matt och lite knepig känsla periodvis, men inte värre än under en vanlig långtur. Fyllde på bra med energi, drack ordentligt och så ansåg vi oss färdiga vid 26 km. Bra så, alla var trötta och det fanns ingen anledning att pusha till 30.

Vi sår gräs i trädgården och jag läser med förtjusning att det ska regna från klockan 18 imorron. Perfekt, då är det färdigsått och vatten är just vad som behövs. Kanske man kan jogga en runda i sommarregn också då?

 

Annonser

3 kommentarer

  1. Intressant med detoxen (hehe… speciellt då någon annan gör det så jag inte behöver göra det själv). Och starkt jobbat med långpasset – verkar som att du fått till ganska många långa. Heja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s