istället för prylar

Imorgon fylls det år här i huset. Herr F vänder blad i årskalendern och det kom vi liksom på igårkväll … Jag hör nu till dem som tycker att födelsedagar ska firas lite, men när grisen själv inte önskar sig något och när medlen är lite knappa så blir det förstås svårt.

Istället för saker och prylar kan man förstås överraska på andra vis. Nu är det inte sagt att vi kommer att göra såhär (det finns en viss risk att han läser bloggen idag …) men som inspiration.

– Baka frukostfrallor och överraska med på morgonen. Låter mer avancerat än det är, det tar 10 minuter att röra ihop en deg på kvällen, den jäser i kylen och så bakar man ut den på morgonen. Jo, man måste stiga upp en halvtimme tidigare än vanligt för att jäsa degen men bullarna bakas när man står i duschen och sen lever alla lyckliga hela långa dagen. Typ så.

– Kompa frallorna med en extra härlig frukost. Smoothie och en god ost till frallorna är underbart. Äggröra kanske?

– Skriva ett fint kort. Kanske med en gåva i – som att ”vi lagar din önskemiddag ikväll, vad vill du ha?”.

– Man kan göra några presentkort på ryggkillande och hemmagjord massage. Eller på ”jag målar 100m takpanel imorgon älskling”. Eller andra för tillfället lämpliga lyxgrejer.

De där födelsedagarna blir inte mer minnesvärda för att man köper en massa saker. Man minns den extra omtanken, blomman på frukostbrickan och känslan av att ha en egen dag. Vad man fick i paketen glömmer man ganska fort.

Imorgon njuter vi alltså av en mysmorgon och av att vi alla är tillsammans. Bästa presenterna faktiskt.

 

3 kommentarer

  1. Om du vill sova en extra halvtimme så rulla frallorna kvällen innan också och jäs dem på plåten i kylen. 🙂

  2. Fint med icke-materialism och att ge presenter som man verkligen ger med kärlek. Åtminstone jag själv tycker absolut bäst om att få sådana saker – ändå envisas jag med att ge prylar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s