bra nog!

Mina luckor blir lite sporadiska, märker jag. Därför lägger jag in en viktig lucka idag. Det är ju ändå måndag. När du öppnar den så står det såhär:

Du är bra nog!

Jag vill att du funderar lite på det där. Att vara bra nog – det är alldeles tillräckligt bra det. Oftast försöker vi ju automatiskt göra vårt bästa i olika situationer – och det måste få vara bra nog. December är en skräckmånad för många, det är så mycket som ska göras och hinnas och ovanpå det ska det göras med finess och gärna lite extra. Helst ska man hinna uppfinna sig själv på nytt och bli en ny decembermänniska, on top of it all. Det behövs inte. Bra nog räcker.

Jag vill speciellt rikta det här till min mamma. Hon har lärt mig att jag kan göra vad jag vill och hon har alltid, oavsett vad, haft ett positivt ord över för det jag tagit för mig. Däremot räckte inte stödet riktigt till henne själv – och jag ser det här mönstret hos många mödrar. Man tror inte på sig själv men man lär sina barn att de klarar vad som helst. Är det inte dags att ta för sig lite mer? Att vara stolt över att man med klokhet och stöd och lite list och några extra gråa hår lyckats lotsa och lära sina barn ganska mycket – och att själv våga använda den där förmågan till sig själv?

Jag tycker det. Jag har därför en alldeles speciell lucka till alla er där ute, ni som inte tror tillräckligt på er egen förmåga, men som borde. Ni som stiger åt sidan, förminskar och inte tar plats. Kom fram och var stolt över det DU kan, för det är bra nog! Den här luckan är till er:

Jag är förbannat bra och det TROR jag på!

Jag kan inte fira jul med min mamma och pappa i år, men min jul är ju fylld med allt det där min mamma lärt mig. Traditioner, god mat (ja, jag använder fortfarande samma recept till den mesta julmaten), rim och paketinslagning. Jag skulle så vilja att du är stolt över dig själv, mamma – det är du som lärt mig och jag för det förhoppningsvis vidare till mina pojkar.

Kram till alla oss som är bra nog!

20131214_181348

mamma lärde mig att kavla degen direkt på bakplåtspappret, med plastfolie över – då slipper man nervsammanbrott när degen fastnar i kaveln och så slipper man flytta grisarna från bord till plåt – bästa grejen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s