hoppsan sex och sju

Glömde visst lite igår – men eftersom det var självständighetsdag så får det vara förlåtet. Finland fyllde 96 och vi firade förstås in dagen med ett Crossnature-pass i hård vind och snöspik. Kändes finemang efteråt.

Idag har jag varit i mataffären. Japp. Det är ungefär vad man hinner med när man har hundra olika ärenden i köpcentret som ser likadant ut oavsett var man befinner sig. För säkerhets skull var ungefär tre saker slut och därför måste jag åka på nytt, men just nu gör jag dajm. Eller, försöker iallafall.

Bakom lucka sex och sju finns något så spännande som uppmaningen att planera de där inköpsrundorna. Gärna lägga så mycket som möjligt online, och som jag har sagt förut – handla lokalt om det bara går. Kanske kan du beställa grönsaker och mjöl och liknande från någon producent i närheten? Kan du köpa din julskinka från en bonde som du känner till? Gå ihop några stycken och beställ så spar ni både tid, körda kilometrar och ångest. En bra lösning.

Jag sitter och tittar på en del av vårt tillbygge, det nya burspråket. Utan byggplast. Jag stod inte ut, var tvungen att få in lite ljus i huset en stund. Nä, inte färdigt till jul – men kanske till nästa! 🙂

IMG_8589

IMG_8599

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s