osttokig

Gillar ost. Nästan all ost. Speciellt ost som man använder i matlagningen. Idag blev det grönsaker, belugalinser och saganaki. God ost som luktar nåt alldeles när man steker den. Det var som en taverna här.

Annars är jag svag för mögelost. Gärna tillsammans med matvete och grönsaker och kanske lite kyckling. Eller som pastasås, med lite grädde och gröna ärter. Japp. Bra smakbrytning mellan salt och lite sötaktigt. Egentligen funkar det mesta – utom kanske de mest rinniga camemberterna, de som doftar för mycket ammoniak. De får ligga kvar i ostdisken.

20130318_181245

middagen utan saganaki-osten

Annonser

One comment

  1. Ost är fantastiskt gott, skulle aldrig överleva utan ost 🙂 Halloumi, feta, mozzarella, hårdost, musta pekka, färskost… mums 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s