alltid hungrig

Inte sugen, men hungrig – det blir resultatet när jag tränar. Någon som känner igen sig? Det är lite tudelade känslor kring det här och det är faktiskt lite svårt att veta hur mycket man kan äta utan att det förtar effekten av träningen. Jag vill ha en bra balans där, äta tillräckligt och bra så att träningen ger resultat – inte för lite och inte för mycket. Jag mår bäst när jag inte äter vitt mjöl och processade livsmedel men jag märker på kvällarna att jag förmodligen inte haft en optimal sammansättning på kosten, för jag är ofta hungrig när jag går och lägger mig. Trots att jag ägnat kvällens timmar åt att stoppa i mig clementiner, mandlar, mörk choklad, te, äpple, lite kvarg – ungefär sådär. Det gör jag förstås för att jag är hungrig, men det vore bättre om jag hade ätit mer av riktig mat. Man ska komma ihåg att jag är stor i maten, så en till synes vanlig portion känns ibland för liten. Eventuellt är det för att min tallrik oftast består till 60% av grönsaker och sen resten protein och pytte kolhydrater. Borde kanske ändra lite på mixen där?

Hur gör ni när ni är hungriga på kvällen, vad äter ni? Mer middag eller blir det något annat? Eller biter ni ihop? (inget jag rekommenderar …)

Idag ska vi prata mellanmål på Sprout. Det här såg väl gott ut? Bulgur kokt i äppeljuice med frukt och turkisk yoghurt. Måste prova – är väldigt hungrig efter gårdagens Tuffa Tisdag och morgonens Yin-yoga. Håller mig till träningsschemat, hörni! wow!

 

46090_3881

 

 

 

Annonser

12 comments

 1. Stämmer på mig. Speciellt de dagar jag tränat benen (styrka). Galet hungrig hela dagen. Äter mycket protein, det mättar. Kolhydrater till frukost och lunch, sedan drar jag ner på dem mot kvällen. Till kvällsmål äter jag ofta kvarg, blandat med lite turkisk eller naturell yogurt, nötter och bär. Mellanmål på dagen äter jag bara om jag är hungrig. Vissa dagar blir det två mellanmål, andra bara ett och om jag har vilodag kan jag klara mig med frukost, lunch, middag, kvällsmål. Försöker att inte småäta någonting mellan målen, utan ordentligt och mycket då jag äter. Avokado, nötter, ägg till mellanmål håller mig mätt länge.

 2. Jag är alltid hungrig och äter mycket och gärna 🙂
  Har du något fett i din middag? Du skriver bara grönsaker och protein, men då är det lätt att energiinnehållet blir för lågt. Plus att fett i sig mättar bra!

  Jag äter i princip alltid kvällsmål och varierar mellan smoothies, kesella/frukt/bär, coltingpannkakor , keso+ frukt, yoghurt+nötter+bär, knäckebröd med jordnötssmör och banan. Allt beroende på hur hungrig jag är om jag tränat eller inte osv.

  1. Anna, du har nog en poäng där – jag tillsätter sällan fett i maten (utöver själva råvaran) och det borde jag kanske göra ibland. Flitig med sockret utanför måltiderna, dock. Tyvärr.

 3. Det mellanmålet ser riktigt härligt ut:) Gällande kvällsmat så är ökat protein i måltiden ett bra alternativ. Skippa snabba kolhydrater på kvällen och ät en bra sammansatt måltid med högt proteininnehåll, det mättar bra och håller suget borta:) Komplettera gärna med naturella nötter för att öka mättnadskänslan ytterligare samt för att få i dig nyttiga fetter:)

 4. tjo! tränar man så är det klart att man behöver mer energi än om man inte tränar, och hunger är ju en sund känsla 🙂 dessutom brukar jag vara hungrig också under vilodagarna, eftersom veckans träning inverkar på de dagar man återhämtar sig. då är det viktigt att äta fast man inte tränar.
  protein o grönt är bra, men håller man på med löpning så är nog kolhydraterna en energikälla man inte får glömma. inget farligt med kolhydrater inte. dessutom behöver man fibrerna också. så en rågbrödbit till varje mål skulle kanske sitta fint, det mättar och det tar bort kroppens skrik efter sötsaker och andra onödiga kolhydrater 🙂
  det som mättar gott på kvällen är vanlig härlig mjuk havregrynsgröt!

  1. Tokgott. Nu blev jag sugen, det var typ 10 år sen jag åt dillchips. Tar det som återhämtning på lördag – första längre passet planerat! 🙂

 5. nötter i mängder! har gjort egna bars där jag malt nötblandning med lite vatten, russin och havregryn, det är gott (och nyttigt) och så brukar jag också göra havregrynsgröt eller varm choklad, det mättar fint 🙂

  1. Jag älskar nötter. Problemet är väl egentligen att jag snålar in på maten för att jag inte tycker att jag ska äta för mycket och så blir jag hungrig – och så vill jag inte äta för mycket på nytt, vilket leder till att jag småäter – och då blir summan ändå för mycket. En riktigt korkad dålig spiral.

   Många bra tips. Jag ska skärpa mig. För nu är jag hungrig igen 🙂

 6. Jag är faktiskt ytterst sällan hungrig. Äter rätt normatl mycket, havregrynsgröt med 1/3 banan och sojamjölk till frukost, en frukt på förmiddagen, protein och grönt samt någon kolhydratkälla till lunch, frukt på em och gärna soppa och smörgås på kvällen. Eller yoghurt med musli innan jag tränar. Borde iofs säkert äta något efteråt men jag blir alltid så illamående på kvällen om jag äter efter kl 18 och äter jag inte innan brukar jag skippa kvällsmaten.

 7. Prova appen shape up! Man kan logga allt man äter och allt man tränar, samt kön, ålder, aktivitetsgrad etc. Den håller koll hur mycket kalorier du skall få i dig samt i vilken sammansättning. Kör den i ett par veckor för att se om din mat ger dig tillräckligt med energi. Jag testade den i en dryg månad och lärde mig massor!

  1. Hej Fua, jag ska göra det – har varken Android eller iPhone, men det funkade ju på nätet också. Lite läskigt att se hur man stoppar i sig, bara … Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s