bästa grejerna

Jag är ju en list-tjej, det vet ni som har följt med ett tag. Alltid 4-5 listor som ligger överallt och tar upp tankar och plats, punkter som flyttas från den ena listan till den andra. Funbeat och jogg där jag loggar mina träningspass är ju också en form av listor och just nu är de båda ganska ledsam läsning. Kilometrarna finns där men farten blir allt långsammare. Dagens planerade minilångrunda blev en trist historia där jag inte orkade mer än 3.5 km innan jag gav upp och vände hemåt. Lämnade löpkompisen att göra resten av den fina vinterrundan själv. Tyngd över bröstet, tunga ben, andning som inte funkar. 7 deppiga kilometrar. Jag vet inte varför det känns såhär nu men det är inte roligt. Jag tänker inte springa en meter förrän på tisdag, kanske det hjälper med en liten paus?

Därför fokuserar jag en stund på en roligare lista som fanns inne hos Sara. En ”bästa-grejerna”-lista – och här kommer mina favoriter:

Min favoritsko:

Nu på vintern är det helt klart Salomon Speedcross 3. Utan spikar (de heter Spikecross). När det är riktigt halt använder jag ”dra-på” dobbar. Skorna sitter som en handske, man litar på greppet och de är varma. Blir fler av den varan snart! Vid plusgrader springer jag sen flera år i Asics DS Trainers. Bra skor för mina fötter.

Min bästa träningströja:

Två favoriter just nu: Odlo Greentec och Arcteryx Eon (har två). Odlo är en ny bekantskap, men jag gillar skarpt – den är varm och känns knappt att man har på. Arcteryx Eon i merinoull är lätt, kliar inte, snygg på och kvaliteten är fantastisk. Jag har en Icebreaker-tröja också, den är bra men den har faktiskt krympt lite, ullen har liksom dragit ihop sig.

Årets bästa inomhusbyxor:

Alltså, jag tränar ju aldrig inomhus, förutom yoga då – och då har jag ett par gråmelerade tights från H&M som jag gillar. Är dålig på inomhuskläder …

Mina bästa löptights:

För höst- och vinter är det ett par Odlo och ett par Craft som säkert är 6 år gamla – men som har hållt makalöst bra. Löpartights ska sitta bra i midjan och inte kasa ner, finns inget värre än att behöva springa och dra upp brallorna hela tiden.

Favorit-löparjackan:

Salomon – jag köpte en ny jacka för höst och vinter men jag hittar inte modellnamnet på Salomons sidor. Deras jackor är hur som helst väldigt bra, jag gillar passformen och de håller värmen trots att de är tunna.

Bästa understället ever:

Tillbaka till Arcteryx – har deras tunna Rho långkalsonger i merinoull och en Rho med hög hals och kort blixtlås. Eon under och Rho över + jacka – fungerar fint ner till -15. Fantastiska grejer – och när man svettas luktar man inte skunk, bara vått får …

De bästa strumporna:

På vintern springer jag alltid i ullstrumpor, exempelvis Smartwool eller Icebreaker. De håller i flera år. När det är plusgrader använder jag Gococo, både vanliga och kompression. Superbra – och de som jobbar med Gococo är helt underbara. Heja svenskt!

Min bästa sport-bh:

Jag behöver inte så mycket stöd och jag vill helst bara ha en som är tunn och inte känns. Har helt förälskat mig i Casalls fina toppar med bronsiga band (finns i andra färger också) men jag har hört att Röhnisch har en bra med korslagda band i ryggen. En bh får inte sitta åt över revbenen, det gör mig helt tokig, känns som att jag inte kan andas.

Vad har ni för favoriter? Skriv gärna en lista och länka så att vi kan gå in och läsa!

12120018

rundan gick dåligt men man måste väl ändå le mot kameran

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s