dags att välja

8 dagar av 10 somnar jag med tanken ”imorgon blir det en bättre dag”. Med det menar mitt huvud oftast att jag borde ha gjort bättre val. Intentionen är god men så vaknar jag och fortsätter välja det jag inte skulle. Som att sova för länge. Som att strunta i motion. Som att slappa för mycket. Som att äta sånt som jag inte mår så bra av. Som att skjuta upp det jag egentligen vill och borde göra.

Det här leder till att jag sällan är helt nöjd – för om jag inte gör bra val så har jag svårt att njuta när kvällen kommer. Det känns inte så fiffigt, faktiskt. Det är ju bara jag som kan göra skillnad – och göra lite bättre val.

Jag började därför dagen med en jogg. Inte före klockan sex som Paolo Roberto, men vid åtta. Joggen blev en promenad när kroppen inte kändes hundra, men det gör ingenting. Jag gjorde ett bra val – jag gav mig ut och fick frisk luft.

Under veckans Sprout-inköp höll jag mig borta från choklad- och godishyllorna. Valde att inte ens titta åt det hållet. Det kändes bra. Jag stod sen och tittade på den öppna Kismet-chokladen i skafferiet men valde att inte. Faktiskt också ganska bra. Funderar på att sätta en lapp på skafferiet där det står ”du väljer” men det är kanske lite nördigt.

Nu fortsätter jag på inslagen linje. Jag väljer goda grönsaker till de hemlagade hamburgarna och sen hoppas jag att huvudet vill välja ett träningspass med BodyRock. Oavsett så har jag gjort flera bra val idag och kan somna lite nöjdare. Det kan behövas, så grått och trist som det är hos oss idag.

hamburgare på ekologiskt Highland Cattle-kött från finska Havsgårdar – med sås på mayo, rivet äpple och senap. Godaste köttfärs jag någonsin ätit, helt makalöst bra. 

Annonser

4 comments

  1. Nej men söta du. Hoppas du kan vända på de tankarna. Kanske tänka att ”vad bra, det finns förbättringspotential för imorgon”.

    1. Du har förstås rätt. Det är bara det att det har funnits rätt mycket förbättringspotential den sista tiden, så det är kanske bra om jag tar tag i saken även under dygnets vakna timmar … 🙂 Men visst, man SKA ju tänka positivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s