ny upplevelse

I helgen var vi hos vänner och fick uppleva något nytt – rosvopaisti! Betyder väl ungefär rövarstek. Man lagar helt enkelt köttet i en grop i marken och så hoppas man på det bästa. Först gräver man en grop, klär in den med stenar och eldar en rejäl brasa ovanpå. När det blir fin glöd så lägger man ner kött och grönsaker inlindat i smörpapper, tidningspapper och folie och täcker paketet med sand. Ny eld ovanpå och så väntar man i en sisådär 6 timmar medans man dricker lite cider och leker i solnedgången på stranden. Man lägger lite bakpotatisar på glöden en timme före middagen och voilá!

Det låg lammlägg och fläskkött och rotsaker i paketen. Lite välstekt på sina ställen men köttet var fantastiskt mört och saftigt. Det blev en rustik och mycket god middag – bakad potatis och dito vitlöksklyftor och sen var man alldeles för mätt.

 

 

 

här snackar vi rustik mat!! lite putsande och så blev det en fantastisk middag

Idag får jag färdiglagad mat – det är ju söndag! På den handskrivna menyn stod kyckling i röd currysås och glass med hemlagad chokosås. Låter som en alldeles perfekt söndagsmiddag.

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s