sommartankar

Sommaren fortsätter, nu har det mest perfekta sommarväder parkerat sig över vår lilla ö. Man ser moln över fastlandet men här är himlen blåare än blå och vinden fläktar lagom. Igår satt vi ute på terassen och åt, första vindstilla kvällen på länge. Det är märkbart mörkare på kvällarna och tankarna går osökt till skolstart och nystart inför hösten.

Jag tycker om augusti och september, har alltid gillat att planera och se framåt. Min akilleshäl är att det ganska sällan blir något av planerna. Överst på min förbättringslista står att jag ska få saker gjorda och sluta skjuta upp. Det blir också höstens mantra, på alla områden.

Våren och sommaren blev inte som jag tänkt mig träningsmässigt. Jag som var på så god väg att komma i fin form – och så kom nervinklämningen i vägen och allt blev pannkaka. Men, ingen idé att gråta över spilld träning, jag har iallafall fått till mer styrkeövningar än vanligt. Det är bra. Strong is the new skinny. På tal om, jag har även fått till ett antal extra rondör-kilon som inte fanns där förra året. Det får mig att tänka på Saras inlägg häromdagen och på hur de flesta jämför och mäter sina framgångar i visuella mål snarare än i välbefinnande. Jag är likadan. Jag önskar att jag inte vore. Jag tänker på att jag förra sommaren lyckats bli av med lite extravikt och nu är den tillbaka med råge. Jag tittar på de delar som jag inte tycker om men glömmer att tacka kroppen för att den orkar träna regelbundet. Jag ser åldrande och rynkor och mjukhet istället för att se starka ben och 20 armhävningar på raken och inse att jag är en bra bit över 40.

Det är inte bra med sådana tankar, de bryter ner och tillför inget. Idag på solstolen (för varmt för att springa …) bestämde jag detta:

  • I höst ska jag få saker gjorda
  • Jag ska vara stark och stolt över vad jag kan
  • Jag ska sluta sura över det jag inte klarar – eller så får jag bestämma mig för att göra nåt åt det!
  • Jag ska träna mig glad och hälsosam
  • Jag hoppas få dela med mig av mer träningsglädje till alla som vill vara med
  • … och på det lite lägre planet så ska jag faktiskt göra slut med sockertrollet. Han får bara komma på besök i form av kvalitetschoklad.

1 augusti börjar det.

Å idag blir det ett intensivt styrkepass, nere på klipporna, med lång bastu som belöning. Ja, man måste förresten gå i bastu här annars blir man ju inte ren …

 

klipplunch (blåbär, naturell yoghurt, naturell kvarg, en jordgubbe, mandel och några flingor …)  och lite sällskap

Annonser

2 comments

  1. Jag har, precis som Sara, ett par ”extra kilon” eller vad man nu ska kalla det, utan att det får en negativt klang. Jag skiter ärligt talat i vilket. Jag har accepterat mig som jag är. Jag VET att jag aldrig kommer få en 50 kg löparkropp som man ser på många långdistansare, men jag rör mig, springar och tränar för att jag tycker det är roligt.

    Jag tror mycket sitter mentalt. En jag känner gick ner 20 kg men vill helst inte visa sig i bikini ändå.. Man är väl förmodligen aldrig helt nöjd. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s