hur jag vill må

Jag läste en text som fångade mig:

”Rör du dig så blir du vän med din kropp. Problemet idag är att folk inte rör på sig. De läser tidningar, ser bilder och tänker att så vill jag se ut. Sluta titta – börja göra! Så fort du börjar röra på dig uppstår en kärlek till kroppen på ett annat plan som inte handlar om den fixerade bilden. Du inser att du behöver din kropp.”

Jennie Widengren, dansare och upphovskvinna till orden ovan, får sätta tonen för hur jag vill må. Kroppen är ett fantastiskt redskap, som ska användas, man ska ta hand om den och glädjas åt den. Tänk på det.

I morse kom jag ur sängen strax före åtta. Gick ner på klipporna och njöt av den här sommarens vackraste morgon. Stilla, varmt, soligt. Sjöfåglar med långa rader av små snabba dunbollar som simmade förbi. Svanparet vars ägg inte kläckts ännu. Jag la solmadrassen på klippan och gjorde några solhälsningar. Det var inte svårt idag, med morgonstrålarna mot ansiktet och en svag vind mot kroppen.

 

 

Annonser

2 comments

  1. Då jag läser de orden och tittar på bilderna får jag en enorm längtan till nästa vecka då jag själv ska ge mig ut till skärgården…

  2. Vilken härlig morgon!! Fint skrivet, insåg själv igår att jag aldrig går lugnt och njuter av stunden utan min träning är alltid 110% och snabbt ska det gå, man missar lätt viktiga och fina grejer värt att se. Att tycka om sin kropp och ta hand om den är ju grunden för vilken som helst träning, om man inte gör det och ger den det den behöver orkar den inte heller ge dig det du behöver. Haha, jag är värdelös på att skriva ut vad jag menar. 😉
    Ha en skön sommar ute vid klipporna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s