familjebonus?

Det här med att få med hela familjen på motion är inte så enkelt som det låter. Speciellt inte om de yngre familjemedlemmarna har bestämt sig för att det är öken att röra på sig just nu. Mycket annat som måste göras, liksom …

Men, eftersom jag kan vara svårt envis när det gäller så lyckades jag via: a) lockrop (ja, jag mutade dem med en glass till efterrätt) b) diverse lättare hot (ingen halvtimme med wii-spel idag) att få dem i rörelse. De cyklade, vi joggade bort till Kasabergets skogsslinga och sen joggade och gick vi tillsammans runt de 2.5 kilometrarna. Det var inte lätt att överkomma diverse håll, benont, dödsryckningar och allmänt uselt humör – men den sista kilometern släppte det, mungiporna vände uppåt och det rullade på bättre. Glada och tränade vände vi hem igen på ben och cykel och vips hade vi vuxna fått ihop 8 kilometrar i lugn takt.

Barn orkar inte automatiskt springa, bara för att de är barn. För vissa går det lättare, somliga tycker att det är roligare och några tycker att det är fullkomligt hemskt. Man får vara lite fiffig – och jag måste själv fundera lite på hur man gör vanlig motion roligare för barnen – så att man införlivar rörelsen i vardagen på ett bra sätt. Det är förstås heller inte sagt att man måste springa, men det är trots allt en enkel och bra väg till bättre kondis. Båda våra pojkar kommer att träna en del i höst, men det kommer att krävas en bra grund för att de ska orka med slalomträningar och handboll och annat.

Nu har vi satt ett mål – om man orkar springa runt hela skogsslingan när skolan börjar i augusti så kan det bli en liten överraskning. De tyckte själva att det kändes som ett bra mål och som lille Bengt sa; då kommer det inte att bränna så mycket i låren när jag pressar på i storslalomen … hehe.

Vi fick oss alla lite bonusglädje idag. För vi tyckte själva att vi varit superduktiga när vi kom hem – och pojkarna njöt rätt bra av glassen!

store Bengt, herr M och lille Bengt after run

morsan after run – nya shorts från H&M (har inte kissat på mig, det är skuggan …) och Gococo kompressionsstrumpor som orsakar underknäetvalk. isch.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s