gröndagens gröna

Speltgryn, grönsaker och halloumi. Med lite keso. Väldigt gott. Även små grabbar gillade det.

Jag sköljde speltgrynen ordentligt, la dem i blöt i kallt vatten några timmar och kokte dem sen i grönsaksbuljong tills de kändes lagom, lite tuggmotstånd kvar. Hällde av vattnet och la i en smörklick. Super!

Grönsakerna är rödlök, paprika, lite strimlad rödkål och broccoli.

 

 

 

Annonser

3 comments

    1. Det var väldigt gott – lite nötaktig smak, lagom tuggmotstånd. Passade perfekt som tillbehör till grönsakerna, man kan säkert göra en riktigt god ”risotto” (alltså den torra versionen) av det också.
      Man kan tydligen koka gröt på speltgryn om man blötlägger dem och sedan kokar i mjölk, men det testar jag en annan gång …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s