fjärde advent anyone?

Nämen oj, det regnar! Surpriiise. Var det fjärde advent idag?

Tidig uppstigning och iväg till Mörby gård för att njuta av lite julstämning. Vi fick lervälling, god älgsoppa, vått hår men faktiskt lite julkänsla också. Julskinkan som jag beställt såg rund och fin ut, julgranen blev ok – om inte lika pyramidformad som jag skulle önskat och det fanns fina handstöpta ljus. En god sill, en jätteburk med rårörda lingon och lite mjöler och gryner senare så satt vi i bilen på väg hem.

Vi har en lek som alltid kommer fram på långa resor. Gissa djuret heter den. Den är bra, som förälder kan man halvsova sig igenom den och ändå verka trovärdig. (Inte om man kör bilen, det är inte att rekommendera.) En tänker på ett djur och de andra ställer frågor som kan besvaras med ja eller nej. ”Har den päls”, ”lever den i vattnet” etc. Pojkarna har nu avancerat till frågor som ”har den vassa tänder som kan slita en i stycken” och ”är den helt utrotningshotad eller bara lite”.  Idag hade vi en flygfisk, en grävling och en vandrande pinne.

Hemma blev det soffa, julgodissortiment och gott te. Hade bestämt en jogg med fru S och fru M, kände verkligen inte för det när jag hörde hur regnet vräkte ner. Men, jag gjorde en avledande manöver och började julstäda kökslådorna och plötsligt var klockan fem och så gav vi oss iväg. Knappa 12 km idag, i regn och blåst men i bästa sällskapet. Tur att det finns andra galningar som kommer med och gör rundorna trevliga!

Ny vecka imorgon – hinner ni träna något såhär före jul?

 

 

ett försök att göra vårt gapande hål efter den öppna spisen (”jo jo, den nya är på plats i god tid före jul” …) lite juligare

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s