tuffa tisdag – yesss!

Wow – idag står det nog 8-0 i energibalans! Just tillbaka från vårt Tuffa Tisdags-pass. 1,5 timme härlighet. Vi ses varje tisdag klockan 19, om du bor i närheten av Esbo/Grankulla så häng på! Vi är väldigt vanliga men image is everything så därför kallar vi passen för tuffa.

Jag joggade bort till skolan där det stod 6 glada tuffisar och väntade. Som vanligt värmde vi upp med en joggrunda. Vi pratade om löpteknik, vi försökte oss på att springa på framfötterna – det gick väl sådär men det är kul att testa – vi djupandades in frisk vinterluft och sen körde vi 30 minuters nyttiga styrkeövningar. Utomhus, på marken, tjoandes och flåsandes. Nu börjar folk kommentera oss där vi ligger i plankan och frustar – jag tror att de är avundsjuka. Svårt att säga när de kommenterar på finska. Tungt men roligt, skakigt men nyttigt. Sen iväg på intervall-lekar, lite backtjohejsan och till sist blev det hemjogg.

Elva glada kilometrar och en rejäl muskelgenomkörare – en superTuff Tisdag.  Så superHärligt!

Det är svårt att äta när man kommer hem sent efter träning, men expertisen säger ju att man ska få i sig rätt sorts näring inom 45 minuter efter ett hårdare pass, så idag blev det grönsakssoppa, kokt ägg, keso, lite avocado och ett finncrisp. Egentligen för mycket mat, men det var ju min middag och jag vet vad som händer om jag inte äter ordentlig mat (nu finns det ingen choklad i huset längre, men man kan ju alltid sno ihop någon råddigågga av det som finns i kyl och skafferi …).

Det hände något fint idag. Det kom en liten farbror (ja, han var verkligen synnerligen liten) och knackade på. Han hade två tunga hinkar med bär som han hade plockat själv, tranbär och hjortron. Jag köpte ett par liter tranbär och han traskade vidare i sina stora stövlar – men nu ångrar jag att jag inte tog hjortron också. Jag har ingen aning om var han kom ifrån, men det borde vara norrut eftersom det enligt hans utsago växer hjortron där han bor.  Om någon ser en rar liten farbror med bärhinkar så säg att hon i det blå huset, hon som inte talade så bra finska gärna vill köpa lite till. Han minns nog vem jag är. Tänk att någon ännu gör sig omaket att plocka bär och gå runt och sälja – man blir sådär varmglad inuti.

Nu står jag här med en stor skål ren energi från skogen – men jag har inte en ljusblå aning om vad man ska göra med den. Tips mottages tacksamt! Lite av bären ligger på tork i ugnen, men vad göra med resten?

Skogens egen energikick – tranbär.

Nu är vi en bit på väg i energiveckan, känns rätt bra tycker jag.

Hejs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s