energivecka!?

Dags att bekämpa mörkret och fylla veckan med energi istället. Hänger ni med? Klart ni gör. Bra mat, rörelse och frisk luft – plus tillräckligt med vila – visst kan vi försöka med en sån balans den här veckan?

Det började med bra energi – möte hos en trevlig man som blir min bokförare. Overkligt att sitta och diskutera momsredovisning, styrelseledamöter och kontering, nu flyttar allting från fantasin in i verkligheten. Kan bli en ganska hård sådan, gissar jag …

Sen kom det en hel hög negativ energi – en en parkeringsbot. Mitt i ett bostadsområde, långt utanför stan, där jag parkerat fint vid trottoaren – så var det parkering förbjuden! Skylten stod 400 meter längre bort, på andra sidan gatan (så parkeringsförbudet fortsatte prydligt runt vändplatsen hela vägen till där jag stod). Morr.

Okej, 1-1 i energibalans. Nu sitter jag därför och jobbar flitigt, ska sedan ge mig på en rejäl boost i form av ett backträningspass. Jag kan rekommendera träning medan man väntar på att barnen tränar – varje måndag blir det en timme för mig själv och eftersom stället som store Bengt tränar på är så fruktansvärt tråkigt så är det bara att proppa musik i öronen och ge sig ut och skaffa energi. Promenad, en stund på motionscykeln, jogg, backträning – vad som helst funkar!

Idag förbereder jag mig för att ta en rejäl fight mot min sockerfiende – skåpen är härmed tömda (tyvärr av mig, då …) och från och med imorgon är det nystart. Jag mådde verkligen mycket bättre i våras när jag inte var slav under Karamellkungen och hans hejdukar – dags att hitta tillbaka till den där pigga och glada känslan som jag hade då. Framförallt så gäspade jag inte lika ofta i viktiga möten och det var ju positivt.

Hur gör ni för att hitta energi i vardagen? Vore fint att höra hur ni håller näsan över ytan när det är mörkt och ruggigt.

Såhär söta blev våra morötter i år. Inte stora, men goda – och väldigt vackra.

hejs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s